Günün Âyet-i Kerîmesi | Bakara Sûresi 267. Âyet – Temiz Kazanç ve İnfak

قَالَ اللّٰهُ تَعَالَى: يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓا۟ أَنفِقُوا۟ مِن طَيِّبَـٰتِ مَا كَسَبْتُمْ وَمِمَّآ أَخْرَجْنَا لَكُم مِّنَ ٱلْأَرْضِ ۖ وَلَا تَيَمَّمُوا۟ ٱلْخَبِيثَ مِنْهُ تُنفِقُونَ وَلَسْتُم بِـَٔاخِذِيهِ إِلَّآ أَن تُغْمِضُوا۟ فِيهِ ۚ وَٱعْلَمُوٓا۟ أَنَّ ٱللَّهَ غَنِىٌّ حَمِيدٌ

Meâli Âlîsi: Allâhü Teâlâ şöyle buyurdu (meâlen):
Ey iman edenler! İnfakı gerek kazandıklarınızın, gerek sizin için yerden çıkardıklarımızın temizlerinden yapın. Kendinizin göz yummadan alıcısı olamıyacağınız fenasını vermeye yeltenmeyin. Biliniz ki, Allah sadakalarınıza muhtaç değildir ve hamde layık olandır.

Kaynak: Bakara Sûresi, 267. Âyet

🌿 Âyet-i Kerîme Tefekkürü ve Manevi Dersler

İnfak, müminin imanındaki sadakatin ve cömertliğin en berrak nişanesidir. Yüce Rabbimiz, verdiğimiz sadakaların ve hayırların sadece miktarından ziyade, onların helal, temiz ve kıymetli olanından seçilmesini emretmektedir.

Nefsimize layık görmediğimiz, göz yummadan almayacağımız kusurlu ve değersiz şeyleri Allah yolunda vermek, infakın ruhuna aykırıdır. Hakiki iyiliğe ulaşmanın yolu, en çok sevdiklerimizden ve en kaliteli olanından başkalarına ikram edebilmektir.

Unutmamalıyız ki Allah-u Teâlâ 'Ganî'dir; kimsenin malına ve sadakasına muhtaç değildir. O 'Hamîd'dir; her türlü hamde ve övgüye layıktır. Bizler infak etmekle ancak kendi ruhumuzu arındırır, ahiret sermayemizi çoğaltırız.

🤲 Dua: Rabbimiz bizleri Kur'an-ı Kerim'in nuruyla aydınlanan kullarından eylesin. Hayra vesile olan, hayrı yapan gibidir. Cenâb-ı Hak cümlemizi rızasına nail eylesin.

📺 Bu İçeriğin Videosunu İzleyin

Görsel anlatım ve sesli tilâvet ile YouTube kanalımızda yayında:

🏷️ Odak Konu Etiketleri:
#Günün Âyeti #Ayet-i Kerime #Kuran-ı Kerim #Tefsir #Maneviyat #İslam #Fazilet Takvimi #Ayet Meali #Tefekkür #GününAyeti #Kuran #BakaraSuresi

Scroll to Top