ZEKATINI VERMEYENLERLE HARP

Haziran 15, 2017

Ebû Hüreyre radıyallahü anh anlatıyor:
Resûlullah aleyhisselâm âhireti şereflendirip yerine Ebû Bekir radıyallahü anh halîfe olduktan sonra Arab’tan küfredenler küfre dalınca, Hattab oğlu Ömer radıyallahü anh Ebû Bekir’e bu husustaki kararıyla alâkalı olarak şöyle dedi:
— Nasıl o insanlara savaş ilân edersin ki, Peygamber aleyhisselâm «La ilahe illallah» deyinceye kadar insanlarla harbetmekle emrolundum. Fakat bunu söyleyen kişinin malı da canı da benim nazarımda emniyettedir, Allah hakkı müstesna ki, o kişinin gizli olan niyet ve düşüncesiyle alâkalı hisabı Allah’a aittir, buyurmuştur.
Mü’minlerin Emiri Ebû Bekir radıyallahü anh şöyle cevap verdi:
— Allah’a yemin ederim ki namaz ile zekât arasında farklı davranan kimselerle harbedeceğim. Çünkü zekât mal hakkıdır. Allah’ın Peygamberine verdikleri bir dişi oğlağı bile bana vermekten kaçınırlarsa, bu sebeple kendileri ile savaşacağım.
Bunun üzerine Hazreti Ömer şöyle dedi:
— Allah’a yemin ederim ki, bu kimselerle savaşmak Ebû Bekir’in kalbine Allah’ın ilhamından başka bir şey değil, bunlar üzerine harb ilân etmek haktır.
(Buharî, Müslim, Ebû Davud, Tirmizî, Neseî)

Comments are closed.

Links

Calendar

  • Nisan 2026
    P S Ç P C C P
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930